Međunarodna saradnja

Prof. dr Dušan Vešović je ostvario stručno-naučnu saradnju s Evropskim Institutom za ishranu i mikronutriciju iz Pariza, Francuska i po programu ovog Instituta radi savetovanje pacijenata, kao i edukaciju zdravstvenih radnika u Srbiji putem akreditovanih i neakreditovanih kurseva. Više o edukacijama zdravstvenih radnika, ali i svih zainteresovanih, možete pročitati ovde. Više o Protokolu u vezi savetovanja po pitanju ishrane i primene mikronutrijenata, možete pročitati ovde.

Embryoclinic Fertility Clinic, Solun, Grčka poseduje najsavremeniju medicinsku tehnologiju, dok stručni tim primenjuje medicinske protokole, koji su u skladu sa najnovijim međunarodnim smernicama po pitanju vantelesne oplodnje. Primenom integrativnog i individualizovanog tretmana prof. Vešovića (koristeći protokol FORMULA ZDRAVLJA) olakšava se intervencija (npr. umanjenjem telesne mase) i povećava uspešnost same vantelesne oplodnje (kroz adekvatnu ishranu i suplementaciju).

Antenna Foundation, Ženeva, Švajcarska se bavi naučnim istraživanjem i širenjem inovativnih i pristupačnih tehnoloških, ekonomskih i medicinskih rešenja koja zadovoljavaju osnovne potrebe najugroženijih. Oni se zasnivaju na održivom razvoju, društvenoj pravdi i autonomiji. Fondacija sarađuje sa međunarodnom mrežom naučnika na istraživačkim projektima iz oblasti ishrane, vode i higijene, agroekologije, tradicionalne medicine, energije i mikrokredita. Profesor Vešović je glavni istraživač za Srbiju u vezi sa predstojećim projektom koji će pratiti efekte primene dodataka ishrani radi poboljšanja kontrole nivoa šećera u krvi kod dijabetičara koji već imaju terapiju lekovima za snižavanje vrednosti šećera u krvi, ali im je glikemija neregulisana.